top of page

Lemezpolc kritika: Ziegler, Pablo - Jazz Tango (Hungarian)


A Tangó mestere. Pablo Ziegler (1944). A New Yorkban élő argentínai születésű zongorsita, zeneszerző és hangszerelő, aki egyben a mai modern tango (Nuevo tango) megálmodója is, nyerte a 60. Grammy díjkiosztó gálán az első díjat a 'Best Latin Jazz album' kategóriában. Természetesen nem egyedül, hiszen az albumot triójával készítette.

A “Jazz Tango” című albumon két fantasztikus muzsikussal kiegészülve, Hector del Curto-val (bandoneon), és Claudio Ragazzi-val (gitár) szerepel.

Pablo Ziegler egy óriás az emberek között, csak úgy, mint a híres Astor Piazzolla, aki több ezer darabjával örökre beírta magát a zene történelem könyvébe. (Ziegler 1978 és 1989 között Piazzolla zongoristája volt!)

Pablo Ziegler ennek a hagyománynak a folytatója. Kompozíciói, hangszerelései nagyon mai, és modern hangzásúak. Pablo az eredetiség oltárán áldozza fel a kottafejeket melyek, parancsára szebbnél szebb arabeszkeket hoznak létre. A művészet eme ritka birodalmába repít el bennünket, ahol a hangok piruetteket járnak, ezzel is egyfajta lebegésben tartva bennünket, hallgatókat.

Szívből gratulálok Pablo Ziegler-nek és muzsikus társainak ehhez a különleges albumhoz. A díj igazán méltó helyre került. Mindenkinek ajánlom ezt a különleges albumot, aki szereti a tangót és a jazz-t.

Pablo Ziegler - zongora

Hector del Curto - bandoneon

Claudio Ragazzi - gitár

Jazz Ma Website:

https://www.jazzma.hu/lemezpolc/kulfoldi-eloadok/ziegler-pablo/jazz-tango/kritika/ziegler-pablo-jazz-tango

Latest postings
Archive
Search from tag
bottom of page